Het Servicepunt is een initiatief van:

Zonnedak Woldwijk Ten Boer geniet van de zon

Vanaf 19 juni levert Energiecoöperatie Ten Boer (ECTB) eigen opgewekte zonnestroom. De coöperatie heeft 177 panelen geplaatst op het dak van boerderij Woldwijk. Via de zogenoemde Postcoderoosregeling hoeven de 15 deelnemende huishoudens de komende 15 jaar geen energiebelasting te betalen over de opgewekte stroom. De stroom wordt geleverd aan het noordelijke coöperatieve energiebedrijf Energie van Ons. 

Een nieuw project zit al in de pijplijn. In de buurt van de waterzuivering in Garmerwolde wil de coöperatie een zonnepark aanleggen in samenwerking met een commerciële partij en het Waterschap. Het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts, GrEK en Grunneger Power ondersteunen de bewoners in het proces. Het doel is om zoveel mogelijk van de opbrengst ten goede te laten komen aan de Ten Boerster gemeenschap. Op 10 juli is er een inloopavond in het dorpshuis van Garmerwolde om geïnteresseerden verder te informeren over de plannen.

Startsubsidie
Energiecoöperatie Ten Boer heeft startsubsidie ontvangen van het Servicepunt Lokale Energie Voorwaarts om dit energieproject te realiseren. Meer informatie over de startsubsidie vindt u hier.