Het Servicepunt is een initiatief van:

Zonnedorpen is los, zes dorpen worden voorzien van zonne-energie

Zaterdag 14 april is aan de rand van ’t Zandt gestart met de aanleg van een collectief zonproject. Ruim 1.500 zonnepanelen komen hier te liggen.  Onder toeziend oog van Freek de Jonge en 125 andere belangstellenden werd door het bestuur van de coöperatie het eerste paneel gelegd.

De initiatiefnemers zijn al een aantal jaar bezig om de zonneweide van de grond te krijgen. En eindelijk is het zover. Het zonnepark moet zo’n 80 huishoudens in de dorpen ’t Zandt, Zeerijp, Zijldijk, Leermens, Garsthuizen en Godelinze van duurzame energie gaan voorzien.

Een bijzonder project, omdat bewoners het park zo wordt gefinancierd dat afnemers niet meebetalen aan het park. Deze wordt gefinancierd met subsidie, een lening via het revolverend fonds van de Provincie en crowdfunding. Zo kunnen ook huishoudens met een kleine portemonnee deelnemen.

Met de realisatie van dit park is Zonnedorpen nog niet klaar. Ze willen de dorpen verder verduurzamen. Er moeten meer energieprojecten verrijzen en daarnaast wordt gekeken naar de aanschaf van een elektrische deelauto.